reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Bramborové nočky se švestkovou omáčkou a mákem

6 porcí

  • 750 g nastrouhaných syrových brambor typu B nebo C
  • 250−300 g hrubé mouky
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce sádla

Syrové oškrábané brambory najemno nastrouháme, osolíme a odstavíme. Když brambory pustí vodu, vymačkáme ji. Brambory smícháme s moukou, škrobovou moučkou, vejcem, solí. Vypracujeme tužší bramborové těsto, ze kterého vyválíme hada, nakrájíme na 5 cm špalíčky a tvarujeme noky, které ihned uvaříme v osolené vodě. Po vyjmutí noky promastíme sádlem a podáváme se švestkovou omáčkou (viz níže) a mletým mákem smíchaným s cukrem.

Švestková omáčka

  • 1 kg švestek
  • 100 g krupicového cukru
  • trochu vody
  • 4 cl rumu
  • 3 lžíce švestkových povidel
  • kousek celé skořice
  • 4 hřebíčky

Švestky vypeckujeme. Cukr rozpustíme na karamel, vložíme švestky, podlijeme trochou vody, odvaříme, přidáme koření, rum, povidla a za průběžného míchání vaříme do omáčkové konzistence.

Na posypání

  • mletý mák
  • moučkový cukrZdroj: Bramborové nočky se švestkovou omáčkou a mákem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1618-bramborove-nocky-se-svestkovou-omackou-a-makem/  [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.