reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové placky s brynzou a hlívou

Suroviny

  • brambory typu C 500 g
  • Gazdovská slanina 50 g
  • hlíva ústřičná 100 g
  • brynza 100 g
  • měkký tvaroh 100 g
  • zelená cibulka 1
  • česnek 4 stroužky
  • vejce 2
  • sádlo 50 g
  • polohrubá mouka 150 g
  • hladká mouka 100 g
  • majoránka, sůl, pepř

Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a nastrouhejte. Na drobno pokrájenou slaninu, cibulku a hlívu opečte.
Do mísy dejte třetinu nastrouhaných brambor, smíchejte s prochladlou opečenou směsí, tvarohem, brynzou, osolte a opepřete.
Druhou část brambor promíchejte s hrubou moukou a vejcem, osolte a vypracujte těsto. Na pomoučněném vále vyválejte tenký plát a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrájejte kolečka.
Opékejte je na horkém sádle v pánvi po obou stranách do zlatova. Opečené naplňte brynzovou směsí, přehněte je a podávejte.

Zdroj:  Bramborové placky s brynzou a hlívou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/bramborove-placky-s-brynzou-hlivou [On-line 01.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.