Suroviny
- brambory typu C 500 g
- Gazdovská slanina 50 g
- hlíva ústřičná 100 g
- brynza 100 g
- měkký tvaroh 100 g
- zelená cibulka 1
- česnek 4 stroužky
- vejce 2
- sádlo 50 g
- polohrubá mouka 150 g
- hladká mouka 100 g
- majoránka, sůl, pepř
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a nastrouhejte. Na drobno pokrájenou slaninu, cibulku a hlívu opečte.
Do mísy dejte třetinu nastrouhaných brambor, smíchejte s prochladlou opečenou směsí, tvarohem, brynzou, osolte a opepřete.
Druhou část brambor promíchejte s hrubou moukou a vejcem, osolte a vypracujte těsto. Na pomoučněném vále vyválejte tenký plát a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrájejte kolečka.
Opékejte je na horkém sádle v pánvi po obou stranách do zlatova. Opečené naplňte brynzovou směsí, přehněte je a podávejte.
Zdroj: Bramborové placky s brynzou a hlívou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/bramborove-placky-s-brynzou-hlivou [On-line 01.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář