Suroviny:
- 3-4 velké brambory
- bílá část pórku
- 150 g čerstvých hub
- 100 ml bílého vína
- 150 ml smetany ke šlehání
- listové těsto
- žloutek
- máslo
- sůl, pepř
- rozmarýn, petrželka, pažitka, šalvěj
Na másle orestujeme pórek , přidáme houby. Okořeníme. Přilijeme bílé víno a krátce povaříme a zalijeme smetanou.
Brambory nakrájíme na tenoučké sirky, v míse je smícháme s bylinkami (rozmarýn, pažitka, petrželka, šalvěj), osolíme a opepříme.
V pánvi rozpustíme trošku másla a z brambor upečeme z obou stran tenké placky. Na placky navršíme směs hub a pórku a zakryjeme rozváleným listovým těstem. Potřeme žloutkem a necháme péct v troubě při 220 C 8 – 10 minut. Podáváme zasypané pažitkou.
Zdroj: Bramborové placky s ragout z hub a porku; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-ze-2-dilu [On-line 29.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář