reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná ryba s domácími chipsy

Suroviny:

  • 400 g velkých brambor
  • olivový olej
  • hrst černých oliv
  • rajče
  • 4 porce filetů z mořského vlka
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 snítky rozmarýnu
  • olivový olej
  • rukola
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř
  • petrželka

Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečícím papírem (pečící papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme). Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme do zlatova na vyšší teplotu.

Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. Můžeme k rybě přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou.

Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele.

Zdroj: Grilovaná ryba s domácími chipsy; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-ze-2-dilu [On-line 29.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.