reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Brandade ze sušené tresky

Suroviny:

  • 400 g sušené tresky
  • 400 g brambor
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • zakysaná smetana
  • mléko
  • olivový olej
  • bobkový list
  • celý černý pepř
  • sůl
  • rozmarýn, tymián, saturejka

Opláchnutou tresku namočíme do vody na 24 hodin, pravidelně měníme vodu.

Odsolenou tresku scedíme a dáme do hrnce s mlékem, tak aby byla treska ponořena. Přidáme bobkový list a pepř, přivedeme k varu a vaříte cca 10 minut. Poté z tresky stáhneme kůží a obereme kostičky. Schováme si na ozdobu pár kousků masa v celku.

V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce, pro lepší chuť můžeme přidat snítku rozmarýnu a tymiánu. Oloupeme je a uděláme z nich vidličkou hrubou kaši.

V pánvi rozehřejeme olivový olej s nasekaným česnekem, tresku vhodíme do pánve a rozdrobíme ji na malé kousky. Přidáme rozmačkané brambory a promícháme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme lžíci zakysané smetany. Dochutíme olivovým olejem a muškátovým oříškem.

Servírujeme s pár plátky rybky a ozdobíme saturejkou.

Zdroj: Brandade ze sušené tresky; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-ze-2-dilu [On-line 29.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.