reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

BRAMBOROVÉ SKOŘICOVÉ ŠULÁNKY S JABLKOVÝM PYRÉ

Suroviny:

  • ½ kg moučných brambor
  • 200 g hladké mouky
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 vejce
  • jablka
  • cukr, skořice
  • hřebíček
  • máslo
  • citron
  • šlehačka

Jablka nakrájíme na kousky, dáme na máslo, přidáme 2 hřebíčky, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vodou. Vaříme.
V míse rozšťoucháme uvařené scezené brambory, 1 vejce a přidáváme mouku, až se těsto přestane lepit. Na pomoučněném vále vytvarujeme válečky a zavaříme v lehce osolené vodě 3-4 mi. Vyndáme a opečeme na másle.
Z jablek vyndáme hřebíček a rozmixujeme na pyré. Opečené šulánky polijeme jablečným pyré, posypeme skořicí, cukrem, ozdobíme šlehačkou, zakápneme máslem.

Zdroj: BRAMBOROVÉ SKOŘICOVÉ ŠULÁNKY S JABLKOVÝM PYRÉ; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 26.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.