Ingredience
- 50 g mraženého hrášku
- 50 g vařených brambor
- 100 ml zeleninového vývaru
- 150 ml alternativy ke smetaně
- 100 g másla
- 30 g parmazánu
- 600 g filetu candáta
- Směs koření na ryby
- Olivový olej
- Plocholistá petržel
- Sůl
- Pepř
Candáta naporcujeme na filátka, která pokapeme olejem a posypeme kořením na ryby. Rybu pečeme na oleji kůží dolu po dobu 2 až 3 minut, poté vypneme oheň a necháme dojít z druhé strany.
Vývar a „smetanu“ přivedeme do varu. Pak směs stáhneme z ohně a přidáme do ní předem uvařené brambory, hrášek, hoblinky parmazánu a máslo. Osolíme, opepříme a rozmixujeme.
Petrželce otrháme lístky a rozmixujeme je v oleji. Pyré a candáta naservírujeme na talíř a pokapeme olejem s petrželkou.
Zdroj: Bramborovo-hráškové pyré s grilovaným candátem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2488-bramborovo-hraskove-pyre-s-grilovanym-candatem/ [On-line 26.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář