reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborovo-hráškové pyré s grilovaným candátem

Ingredience

  • 50 g mraženého hrášku
  • 50 g vařených brambor
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml alternativy ke smetaně
  • 100 g másla
  • 30 g parmazánu
  • 600 g filetu candáta
  • Směs koření na ryby
  • Olivový olej
  • Plocholistá petržel
  • Sůl
  • Pepř

Candáta naporcujeme na filátka, která pokapeme olejem a posypeme kořením na ryby. Rybu pečeme na oleji kůží dolu po dobu 2 až 3 minut, poté vypneme oheň a necháme dojít z druhé strany.

Vývar a „smetanu“ přivedeme do varu. Pak směs stáhneme z ohně a přidáme do ní předem uvařené brambory, hrášek, hoblinky parmazánu a máslo. Osolíme, opepříme a rozmixujeme.

Petrželce otrháme lístky a rozmixujeme je v oleji. Pyré a candáta naservírujeme na talíř a pokapeme olejem s petrželkou.

Zdroj: Bramborovo-hráškové pyré s grilovaným candátem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2488-bramborovo-hraskove-pyre-s-grilovanym-candatem/ [On-line 26.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.