Ingredience
- 400 g brambor typu C
- 100 g másla
- 80 ml olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- 400 ml mléka
Na špenát:
- Čerstvý špenát
- Česnek
- Sůl
- Pepř
- 1 šalotka
Dušená lýtka vyndejte z trouby, maso dejte stranou a šťávu propasírujte. Omáčku dejte na oheň a nechte asi 15 minut zredukovat.
Uvařené brambory propasírujte, přidejte k nim ohřáté mléko, olivový olej, sůl a pepř, a ze všeho vyšlehejte pyré. Na másle zpěňte nasekaný česnek a šalotku, přidejte listy špenátu, a nechte je lehce změknout.
Zdroj: Bramborovo-olivové pyré a dušený špenát; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2867-bramborovo-olivove-pyre-a-duseny-spenat/ [On-line 26.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář