reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborovo-olivové pyré a dušený špenát

Ingredience

  • 400 g brambor typu C
  • 100 g másla
  • 80 ml olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • 400 ml mléka

Na špenát:

  • Čerstvý špenát
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 šalotka

Dušená lýtka vyndejte z trouby, maso dejte stranou a šťávu propasírujte. Omáčku dejte na oheň a nechte asi 15 minut zredukovat.

Uvařené brambory propasírujte, přidejte k nim ohřáté mléko, olivový olej, sůl a pepř, a ze všeho vyšlehejte pyré. Na másle zpěňte nasekaný česnek a šalotku, přidejte listy špenátu, a nechte je lehce změknout.

Zdroj: Bramborovo-olivové pyré a dušený špenát; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2867-bramborovo-olivove-pyre-a-duseny-spenat/ [On-line 26.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.