Potřebujeme:
Těsto:
- 300 g brambor,
- 300 g hladké mouky,
- 1/2 droždí,
- 2 dcl teplé vody,
- 1 dcl olivového oleje
Náplň:
- 1/2 kg uzeného masa,
- 200 g strouhané goudy,
- 150 g másla,
- 2 vejce,
- 2 žloutky,
- 1 dcl mléka,
- 1 zakysanou smetanu,
- 1/2 cibule,
- 1/2 kapusty,
- 2 stroužky česneku,
- drcený kmín,
- olej
- sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, rozmačkáme, přilijeme ve vlažné vodě rozpuštěné droždí, osolíme, smícháme s moukou a olejem. Vypracujeme těsto, které dáme do vymazané zapékací mísy a necháme 30 minut vykynout.
Na másle opečeme nakrájenou cibuli, kapustu, česnek a nakrájené uzené maso. Dochutíme pepřem, kmínem a 10 minut provaříme. Směs nasypeme na vykynuté těsto a dáme do trouby na 220 °C na 20 minut.
V misce spojíme vejce, zakysanou smetanu, sýr a mléko. Koláč vyndáme z trouby, potřeme směsí a dáme dopéct na 175 °C na 25 až 30 minut.
Zdroj: Bramborový koláč s uzeným masem a kapustou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bramborovy-kolac-s-uzenym-masem-a-kapustou.html [On-line 05.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář