reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborový koláč s uzeným masem a kapustou

Potřebujeme:

Těsto:

  • 300 g brambor,
  • 300 g hladké mouky,
  • 1/2 droždí,
  • 2 dcl teplé vody,
  • 1 dcl olivového oleje

Náplň:

  • 1/2 kg uzeného masa,
  • 200 g strouhané goudy,
  • 150 g másla,
  • 2 vejce,
  • 2 žloutky,
  • 1 dcl mléka,
  • 1 zakysanou smetanu,
  • 1/2 cibule,
  • 1/2 kapusty,
  • 2 stroužky česneku,
  • drcený kmín,
  • olej
  • sůl, pepř

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, rozmačkáme, přilijeme ve vlažné vodě rozpuštěné droždí, osolíme, smícháme s moukou a olejem. Vypracujeme těsto, které dáme do vymazané zapékací mísy a necháme 30 minut vykynout.

Na másle opečeme nakrájenou cibuli, kapustu, česnek a nakrájené uzené maso. Dochutíme pepřem, kmínem a 10 minut provaříme. Směs nasypeme na vykynuté těsto a dáme do trouby na 220 °C na 20 minut.

V misce spojíme vejce, zakysanou smetanu, sýr a mléko. Koláč vyndáme z trouby, potřeme směsí a dáme dopéct na 175 °C na 25 až 30 minut.

Zdroj: Bramborový koláč s uzeným masem a kapustou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bramborovy-kolac-s-uzenym-masem-a-kapustou.html [On-line 05.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.