reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborový salát

Suroviny:

  • brambory
  • mrkev
  • kořen petržele
  • celerová bulva
  • kyselé okurky
  • mražený hrášek
  • šalotka
  • vejce
  • dijonská hořčice
  • majonéza
  • zakysaná smetana
  • sůl, pepř

Brambory uvaříme, k nim do hrnce přidáme také zeleninu – mrkev, petržel a celerovou bulvu. Dáme také vařit vejce natvrdo. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kostičky než brambory. Vše vhodíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky, to je v bramborovém salátu naprostá nezbytnost. Přisypeme hrášek (mražený má přeci jenom lepší chuť než nakládaný), najemno nasekáme ještě šalotku a opatrně zamícháme, abychom co nejméně porušili vařenou zeleninu. Dochutíme solí a pepřem. Podle chuti přidáme dijonskou hořčici a majonézu se zakysanou smetanou. Podstatné je „nerozbít“ jednotlivé ingredience, stále chceme vidět, z čeho je salát připravený (žádná kejda, přátelé!). Pokud je salát příliš hustý, přidáme kapku láku z kyselých okurek.

Na úplný závěr přimícháme nakrájená vařená vejce.

Dáme do večera odležet pod folií do lednice, večer bude ideální.

Zdroj: Bramborový salát; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/vanocni-klasika-podle-zdenka-pohlreicha?special=758795  [On-line 15.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.