Suroviny:
- brambory
- mrkev
- kořen petržele
- celerová bulva
- kyselé okurky
- mražený hrášek
- šalotka
- vejce
- dijonská hořčice
- majonéza
- zakysaná smetana
- sůl, pepř
Brambory uvaříme, k nim do hrnce přidáme také zeleninu – mrkev, petržel a celerovou bulvu. Dáme také vařit vejce natvrdo. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kostičky než brambory. Vše vhodíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky, to je v bramborovém salátu naprostá nezbytnost. Přisypeme hrášek (mražený má přeci jenom lepší chuť než nakládaný), najemno nasekáme ještě šalotku a opatrně zamícháme, abychom co nejméně porušili vařenou zeleninu. Dochutíme solí a pepřem. Podle chuti přidáme dijonskou hořčici a majonézu se zakysanou smetanou. Podstatné je „nerozbít“ jednotlivé ingredience, stále chceme vidět, z čeho je salát připravený (žádná kejda, přátelé!). Pokud je salát příliš hustý, přidáme kapku láku z kyselých okurek.
Na úplný závěr přimícháme nakrájená vařená vejce.
Dáme do večera odležet pod folií do lednice, večer bude ideální.
Zdroj: Bramborový salát; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/vanocni-klasika-podle-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 15.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář