Suroviny
Bramborový salát
- naložená zelenina
- brambory 750 g
- cibule 1 ks
- vejce 5 ks
- sterilované okurky 4 ks
- majonéza 4 lžíce
- sůl
- pepř
Řízek
- vepřová panenka nebo kuřecí prsa 1 kg
- vejce 2-3 ks
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Naložené maso
- vepřová pečeně 10 plátků
- vejce 3 ks
- solamyl 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- pepř 1 lžička
- drcený kmín 1 lžička
- sůl 1 lžička
- worcester 1 lžička
- majoránka
- česnek 8-10 stroužků
- chilli trochu
- olej
Na bramborový salát si uvaříme brambory ve slupce, které necháme vychladnout, poté nakrájíme na kostičky. Zeleninu slijeme, necháme okapat a podle potřeby pokrájíme na menší kousky. Cibuli, uvařená vajíčka a sterilované okurky nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme v chladničce rozležet alespoň dvě hodiny.
Řízek: Plátky vepřové pečeně obalíme nejdříve v hladké mouce, osolených a opepřených rozšlehaných vejcích a osmažíme z obou stran na oleji.
Naložené maso: Plátky vepřové pečeně naložíme do marinády ze všech výše uvedených ingrediencí a necháme rozležet dny v ledničce, poté osmažíme na oleji.
Zdroj: Bramborový salát a naložené maso a řízek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborovy-salat-nalozene-maso-rizek [On-line 19.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář