reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborový salát a naložené maso a řízek

Suroviny
Bramborový salát

  • naložená zelenina
  • brambory 750 g
  • cibule 1 ks
  • vejce 5 ks
  • sterilované okurky 4 ks
  • majonéza 4 lžíce
  • sůl
  • pepř

Řízek

  • vepřová panenka nebo kuřecí prsa 1 kg
  • vejce 2-3 ks
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř

Naložené maso

  • vepřová pečeně 10 plátků
  • vejce 3 ks
  • solamyl 2 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • pepř 1 lžička
  • drcený kmín 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • worcester 1 lžička
  • majoránka
  • česnek 8-10 stroužků
  • chilli trochu
  • olej

Na bramborový salát si uvaříme brambory ve slupce, které necháme vychladnout, poté nakrájíme na kostičky. Zeleninu slijeme, necháme okapat a podle potřeby pokrájíme na menší kousky. Cibuli, uvařená vajíčka a sterilované okurky nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme v chladničce rozležet alespoň dvě hodiny.
Řízek: Plátky vepřové pečeně obalíme nejdříve v hladké mouce, osolených a opepřených rozšlehaných vejcích a osmažíme z obou stran na oleji.
Naložené maso: Plátky vepřové pečeně naložíme do marinády ze všech výše uvedených ingrediencí a necháme rozležet dny v ledničce, poté osmažíme na oleji.

Zdroj: Bramborový salát a naložené maso a řízek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborovy-salat-nalozene-maso-rizek  [On-line 19.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.