Suroviny:
- 5 ks raných brambor
- kalamáry
- fenykl
- 1 červená cibule
- olivový olej
- bazalka
- sůl
- pepř
na dresing:
- 2 vejce
- 1 lžička dijonské hořčice
- vinný ocet
- citronová šťáva
- olivový olej
- rostlinný olej
- pažitka
- petrželka
- pepř
- sůl
Nejdřív si připravte dresing: vejce uvařte natvrdo ve vodě s octem. Pak dejte stranou žloutky, přidejte k nim sůl, pepř, kapku vinného octa a olivového oleje, citronovou šťávu, lžičku hořčice a rostlinný olej. Vše vyšlehejte. Bílky nakrájejte najemno a přidejte ke směsi se žloutky. Přisypte nadrobno nakrájenou pažitku a petrželku a promíchejte.
Brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka. Přidejte k nim nakrájený fenykl, červenou cibuli, dresing a nasekanou nať z fenyklu.
Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm chapadla z kalamárů, která jste předem osolili a opepřili. Dochuťte čerstvou bazalkou a nandejte na talíř spolu s bramborovým salátem.
Zdroj: BRAMBOROVÝ SALÁT S FENYKLEM A KALAMÁRY; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-9-dilu [On-line 23.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář