reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

BRAMBOROVÝ SALÁT S FENYKLEM A KALAMÁRY

Suroviny:

  • 5 ks raných brambor
  • kalamáry
  • fenykl
  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

na dresing:

  • 2 vejce
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • vinný ocet
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • rostlinný olej
  • pažitka
  • petrželka
  • pepř
  • sůl

Nejdřív si připravte dresing: vejce uvařte natvrdo ve vodě s octem. Pak dejte stranou žloutky, přidejte k nim sůl, pepř, kapku vinného octa a olivového oleje, citronovou šťávu, lžičku hořčice a rostlinný olej. Vše vyšlehejte. Bílky nakrájejte najemno a přidejte ke směsi se žloutky. Přisypte nadrobno nakrájenou pažitku a petrželku a promíchejte.
Brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka. Přidejte k nim nakrájený fenykl, červenou cibuli, dresing a nasekanou nať z fenyklu.

Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm chapadla z kalamárů, která jste předem osolili a opepřili. Dochuťte čerstvou bazalkou a nandejte na talíř spolu s bramborovým salátem.

Zdroj: BRAMBOROVÝ SALÁT S FENYKLEM A KALAMÁRY; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-9-dilu [On-line 23.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.