Bramborový tatarák:
- 6 středně velkých brambor
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 lžic kečupu
- 2 lžíce worchesteru
- sůl, kmín
- červená mletá paprika
- chilli
Do sekáčku vložíme cibuli, oloupané brambory, rozmačkaný česnek, kečup, worchester a olej. Osolíme, podle chuti přidáme papriku, kmín a chilli. Tatarák podáváme s opečenými toasty.
Sýrová roláda:
- 9 plátků eidamu (30%)
- 6 plátků šunky
- 1 červená paprika
- 5 g másla
- 200 g pomazánkového másla
- 50 g smetanového taveného sýra
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- dijonská hořčice
- pepř, sůl
Plátky sýra rozložíme na silikonovou podložku tak, aby se překrývaly kraje a vložíme ji do trouby na dvě minuty na 200 stupňů. Do sekáčku vložíme vejce, máslo, pomazánkové máslo, tavený sýr, česnek, hořčici, osolíme a opepříme. Utřenou hmotu namažeme na plát eidamu, pokládáme šunkou. Opět namažeme vrstvu hmoty a poklademe na proužky nakrájenou papriku. Zarolujeme a necháme ztuhnout v lednici asi 4 hodiny.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bramborovy-tatarak-syrova-rolada.html
Poslední tip, trik či komentář