4 porce
- 800 g raných brambor
- 80 g másla
- 1 cibule
- 250 g čerstvých žampionů
- 2 rajčata
- 500 g měkkého tvarohu
- hrst sekané pažitky
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
Rajčata na špičce zlehka nařízneme do malého křížku, vykrojíme „bubáka“ po stopce a na několik vteřin spaříme, poté ihned zchladíme a slupku oloupeme.
Rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné nakrájené žampiony, opečeme, ochutíme kmínem, pepřem a na závěr solí.
Tvaroh smícháme s rajčaty, žampiony a pažitkou. Podáváme s vařenými brambory.
Zdroj: Brambory na loupačku s žampionovým tvarohem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1277-brambory-na-loupacku-s-zampionovym-tvarohem/ [On-line 29.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář