reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bratislavské rohlíčky

 

  • 250 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 30 g cukru
  • asi 1 dl mléka
  • 2 žloutky
  • 60 g tuku
  • špetka muškátového květu
  • sůl
  • vejce na potření
  • tuk na plech

Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto. Po vykynutí je přendáme na vál a rozdělíme je na stejné, kousky (asi 20 ks), každý rozválíme na oválnou placičku, na ni dáme kousek nádivky, stočíme na rohlíček. Naplněné rohlíčky přendáme na tukem potřený plech, necháme je chvíli kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě je dozlatova upečeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.