reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bread pudding s pomeranči

  • 2 světlé toastové chleby
    1 l mléka
    2 vanilkové lusky
    muškátový oříšek
    1 l smetany
    400 g cukru krystal
    1 pomeranč
    20 celých vajec
    250 g sušeného ovoce (brusinky, meruňky, hrozinky)
    máslo na vymazání

na vanilkovou omáčku s whisky:

  • 250 ml mléka
    250 ml smetany
    3 žloutky
    35 g kukuřičného škrobu nebo pudinkového prášku
    vanilkový lusk
    cukr dle chuti
    whisky dle chuti

na ozdobu:

  • nudličky pomerančové kůry
    pomerančové segmenty
    cukr
    pomerančové chipsy

V trošce mléka vyvaříme vanilkové lusky a špetku strouhaného muškátového oříšku a přilijeme je do velké mísy se smetanou, zbytkem mléka, cukrem, pomerančovou kůrou a vejci. V této směsi namáčíme toustový chléb rozkrájený na trojúhelníky a vyložíme jím dno vymazané zapékací mísy. Přisypeme sušené ovoce, předem naložené ve vodě, a potom klademe jeden plátek chleba přes druhý a průběžně prosypáváme ovocem, dokud není zapékací mísa plná. Potom vše přelijeme zbytkem smetanové směsi a dáme péct do trouby na 160 stupňů asi 45 minut.
Mezitím si můžeme udělat vanilkovou omáčku.
Ve smetaně a polovině mléka vyvaříme vanilkový lusk a zahustíme zálivkou ze žloutků, zbytku mléka, cukru a kukuřičného škrobu. Provaříme, necháme vychladnout a na závěr dochutíme trochou whisky.
Podáváme spolu s puddingem, který po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem, necháme vychladit a potom krájíme na jednotlivé porce, které přeléváme omáčkou a zdobíme nudličkami pomerančové kůry a pomerančovými segmenty vyvařenými v cukrovém rozvaru, případně pomerančovým chipsem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/76-bread-pudding-s-pomeranci/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.