Ingredience
- brokolice 1 kus
- menší cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- smetana na vaření 200 ml
- vývar nebo kostka bujonu 1 l
- mletý kmín 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- houska na opečení 2 kusy
Uvaříme brokolici, přidáme vývar či bujon, mezitím si na pánvi orestujeme cibulku s česnekem. Brokolici rozmixujeme v hrnci s vodou, ve které se brokolice vařila. Přidáme orestovanou cibulku a česnek, vše rozmixujeme, aby byl základ polévky bez hrudek. Přidáme smetanu a veškeré koření a znovu zamícháme a povaříme. Na konec na pánvi opečeme nadrobno nakrájenou housku, kterou polévku těsně před podáváním dozdobíme.
Zdroj: Brokolicový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brokolicovy-krem-4 [On-line 15.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář