reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Broskve s vanilkovou pěnou

4 porce:

  • 4 velké kompotované broskve
  • 2 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 50 g plátků mandlí
  • několik lístků meduňky nebo máty na ozdobu

Půlky broskví v pekáčku pokapeme máslem, posypeme mandlemi a pečeme při 170 °C asi 15 minut.
V kovové misce rozmixujeme žloutky s vanilkovým cukrem a 4 lžíce nálevu z kompotu. Směs nad párou našleháme dokrémova. Bílky se špetkou soli a cukrem vymícháme do tuhého sněhu. Sníh opatrně spojíme se žloutky a nad párou společně šleháme ještě asi deset minut.

Do hotové pěny posadíme pečené broskve a přizdobíme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.