- 2 konzervy pikantních fazolí
- 5 ks malých kulatých chlebů
- 2 ks papriky
- 2 větší pikantní klobásky
- 4 rajčata
- olivový olej
- 2 větší cibule
- česnek
- koření tabasco
- pivo
Vydlabeme opatrně střídku z kulatého malého chleba. Zavraždíme cibuli ostrým nožem a nebojíme se ji rozkrájet na malé kousky. Olivový olej rozpálíme, jak to má rád, a v bodu slasti do něj znenadání mrskneme cibuli. Mícháme, ale jen občas. Přidáme nerozlučné kamarády: papriku, koření a česnek. Pořádně natěšenou macatou pikantní klobásku přihodíme k cibuli. Ovšem též nakrájenou. Taktéž pokrájené papriky a rajčata. Postupně nám vzniká pěkná majdička, kterou obracíme vařečkou. Jakmile jsou klobáska s paprikou v ráži, přidáme fazole z konzervy. Mícháme častěji, dosolujeme málo, ujídáme nepatrně.
V troubě si rozpečeme chleba, nalejeme do něj fazolovou majdu, kterou jsme předtím lehce rozředili pivem. Uzavřeme chlebovým víčkem. Podáváme s pivem alkoholickým či nealkoholickým. Neopomeneme zbylou vydlabanou chlebovou střídku usušit a hodit do přírody ptákům či jiné havěti.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brotova-schovanka
Poslední tip, trik či komentář