Ingredience
- středně velká rajčata 3 kusy
- malá cibulka 1 kus
- bazalka 10 lístků
- balzamikový ocet 100 ml
- parmazán 50 g
- olivový olej 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
- větší rustikální bageta 1 kus
Bagetu nakrájíme na asi centimetr a půl silné plátky. Ogrilujeme je a potřeme lehce česnekem. Ve středně velké misce zamícháme na malé kostičky nakrájená rajčata a velice jemně nakrájenou cibulku. Vše osolíme, opepříme a necháme odležet. Pokrájíme bazalku a přimícháme k rajčatům. Vše zakápneme olejem a znovu promícháme. V malém kastrůlku převaříme trochu balzamika. Ocet zjemní, zhoustne a přidá na vůni. Směs dáme na připravenou bagetu, posypeme nastrouhaným sýrem a zakápneme zredukovaným otcem. K jídlu hostitel doporučuje podávat Maker’s Mark Whisky.
Zdroj: Bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-3 [On-line 29.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář