Suroviny
- rajčata 4-5 ks
- česnek 3 stroužky
- posekaná bazalka 1 lžička
- sůl
- pepř
- olivový olej 1 lžíce
- mozzarella 1 ks
- červená cibule 1 ks
Bagetky:
- hladká mouka 250 g
- olej 30 ml
- voda 180 ml
- droždí 20 g
- sůl 1 lžička
- cukr 1 špetka
Rajčata si spaříme, oloupeme, vydlabeme a dužinu pokrájíme na kostičky. Přidáme pokrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a olivový olej. Vše promícháme a dochutíme a přidáme pokrájenou mozzarellu a cibuli najemno, znovu zamícháme.Rajčatovou směs se sýrem a bazalkou poklademe na plátky bagety, kterou jsme nechali vykynout s pomocí domácí pekárny a upekli na plechu s pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Zdroj: Bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-4 [On-line 18.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář