reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Květákový krém

Suroviny

  • květák 1 ks
  • hovězí vývar 1 l
  • brambory 2 ks
  • cibule 1 ks
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • kousek másla

Cibuli si nakrájíme na menší kousky, osmahneme ji na másle, přidáme brambory a chvíli restujeme. Přidáme květák nalámaný na větší růžičky, chvíli vše společně smažíme a zalijeme vývarem, v tomto případě domácím z hovězích kostí. Přidáme špetku muškátového oříšku, sůl a pepř a vaříme asi 20-30 minut, dokud květák nezměkne. Poté necháme chvilku odstát a vše rozmixujeme. Polévku můžeme ozdobit růžičkami květáku nebo parmazánem.

Zdroj: Květákový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kvetakovy-krem  [On-line 18.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.