Ingredience
na bruschettu:
- bageta 1 kus
- rajčata 500 g
- stroužky česneku 2 kusy
- svazek bazalky 1 kus
- polévkové lžíce olivového oleje 3 kusy
- parmazán 50 g
- sůl 1 dávka
- máslo 1 dávka
- rukolový salát:
- čerstvé rukoly 200 g
- rajčata 200 g
- parmazán 200 g
- olivový olej 100 ml
Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme, z rajčat vydlabeme semínka a vyhodíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a se solí je osmahneme na pánvi, bagety potřeme česnekem a máslem, poté na bagetu položíme rajčata a hoblinky parmazánu, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.
Na salát si omyjeme rukolu, necháme ji okapat nebo osušíme. Do mísy přilijeme olivový olej a balsamikový ocet, osolíme a promícháme. Poté přidáme rajčata a nakrájený parmazán.
Zdroj: Bruschetta s rajčaty a parmazánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-s-rajcaty-parmazanem [On-line 22.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář