reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tažený štrůdl

Ingredience
na těsto:

  • hladká mouka 400 g
  • vejce 1 kus
  • hera 1 kus
  • pivo 100 ml
  • sůl 1 špetka

náplň:

  • jablka 600 g
  • hrozinky 100 g
  • vlašské ořechy 150 g
  • cukr (dle kyselosti jablek) 3 lžíce
  • strouhanka 3 hrsti
  • mletá skořice 1 dávka
  • balíčky vanilkového cukru 2 kusy
  • vejce 1 kus
  • moučkový cukr 1 dávka
  • rumová tresť 1 dávka

Na vál nasypeme prosátou mouku, trošku soli a přidáme nastrouhaný tuk. Zpracujeme těsto a necháváme ho zatím odležet v lednici. Na pomoučeném vále vyválíme těsto do tenka, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a na ní pokládáme vrstvy nastrouhaných jablek, které posypeme cukrem. Přidáme hrozinky, posypeme hustě ořechy a přidáme skořici. Zavinutý štrůdl dáme na plech, potřeme vajíčkem a dáme ho péct v předehřáté troubě tak na 180 – 200 stupňů. Upečený horký štrůdl poté posypeme vanilkovým cukrem, popř. skořicí.

Zdroj: Tažený štrůdl; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tazeny-strudl [On-line 22.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.