Ingredience pro přípravu receptu:
- 3 kusy – větší ciabatta
- 5 kusů – zralá rajčata
- pár kapek – balsamikový ocet
- 30 ml – extra panenský olivový olej
- 1 stroužek – česnek
- 1 hrst – čerstvá hladkolistá petrželová nať
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – černý pepř
Nejprve nakrájejte rajčata na silnější kolečka. Opečte je z obou stran na pánvi nebo na grilu a nechte vystydnout. Nakrájejte je na malé kostičky a dejte do mísy.
Nakrájená rajčátka zakapejte olivovým olejem, balzamikovým octem a přidejte nasekanou petrželovou nať. Osolte, opepřete a vše zlehka promíchejte.
Ciabattu nakrájejte na 1 cm silné plátky a opečte na pánvi, na grilu či v troubě.
Opečené bruschetty potřete česnekem a podávejte obložené rajčatovou salsou.
Zdroj: Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/bruschetta-se-salsou-z-grilovanych-rajcat.html [On-line 24.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář