reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bruschetta – Topinka

4 porce

  • 8 plátků veky
  • 4 střední rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Několik snítek čerstvé bazalky
  • 100 ml olivového oleje
  • Sůl podle chuti

Rajčata omyjte, na oblém vršku je nařízněte do křížku, spařte, sceďte, prolijte studenou vodou a naříznutou slupku sloupněte nožíkem. Pak je rozpulte, lžičkou odstraňte semínka, dužinu nakrájejte na kostičky a dejte ji do misky. Přidejte omytou bazalku natrhanou na malé kousky, zakapejte olejem, osolte, promíchejte a dejte na 20 minut rozležet do ledničky. Oloupejte česnek. Pečivo můžete opékat na grilu nebo v troubě, buď na roštu nebo na plechu vyloženém pečícím papírem. Když je opečené z jedné strany, opečte ho i po druhé straně.
Opečené plátky pečiva potřete rozpůleným stroužkem česneku, rozložte na ně rajčata a zakapejte olejem.
Varianta: Bruschettu můžete ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [29.9.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.