Ingredience
- vejce 4 kusy
- cukr 2 dl
- olej 1 dl
- vlažná voda 150 ml
- polohrubá mouka 2 dl
- kakao 3 lžíce
- půl prášku do pečiva 1 dávka
- rum 3 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
krém:
- moučkový cukr 150 g
- máslo 1 kus
- tvaroh 1 kus
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 2 kusy
- smetana ke šlehání 2 kusy
1. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vodu, olej a rum. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Upečeme piškot, který vkládáme do vyhřáté trouby.
2. Krém: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem, nakonec přidáme vychladlý pudink, kterým potřeme vychlazený piškot.
3. Jako poslední krok vyšleháme šlehačku, kterou potřeme tvarohový krém. Nakrájíme řezy. Zbytkem šlehačky naplníme zdobící pytlík a kostky ozdobíme dle vlastní fantazie. Můžeme ozdobit měsíčky mandarinek, lístky máty apod.
Zdroj: Bruselské kostky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruselske-kostky [On-line 25.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář