reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bruselské kostky

Ingredience

  • vejce 4 kusy
  • cukr 2 dl
  • olej 1 dl
  • vlažná voda 150 ml
  • polohrubá mouka 2 dl
  • kakao 3 lžíce
  • půl prášku do pečiva 1 dávka
  • rum 3 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček

krém:

  • moučkový cukr 150 g
  • máslo 1 kus
  • tvaroh 1 kus
  • mléko 500 ml
  • vanilkový pudink 2 kusy
  • smetana ke šlehání 2 kusy

1. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vodu, olej a rum. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Upečeme piškot, který vkládáme do vyhřáté trouby.

2. Krém: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem, nakonec přidáme vychladlý pudink, kterým potřeme vychlazený piškot.

3. Jako poslední krok vyšleháme šlehačku, kterou potřeme tvarohový krém. Nakrájíme řezy. Zbytkem šlehačky naplníme zdobící pytlík a kostky ozdobíme dle vlastní fantazie. Můžeme ozdobit měsíčky mandarinek, lístky máty apod.

Zdroj: Bruselské kostky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruselske-kostky [On-line 25.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.