reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bruselské slávky, hranolky, čekankový salát

  • 2,5 kg čerstvých slávek (5 osob)
  • celer
  • mrkev
  • cibule
  • česnek
  • bílé víno
  • pepř
  • sůl

Na salát:

  • 0,5 kg čerstvých malých čekankových puků
  • niva
  • vlašské ořechy
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • 6 velkých brambor

Ve velkém hrnci osmažíme na proužky nakrájený řapíkatý celer, nahrubo nastrouhanou mrkev, cibuli, na plátky nakrájený česnek a po chvíli podlijeme 3 dl bílého vína. Až se začne víno zvolna vařit, přisypeme do hrnce slávky a zavřeme pokličkou. Po minutě promícháme a celý proces opakujeme, dokud se všechny mušle neotevřou. Poté necháme na mírném ohni dojít asi ještě 10 minut, aby maso změklo. Vedle si připravíme slávkový dressing.

Na něj použijeme majonézu, dijonskou hořčici, sůl, pepř a naředíme nálevem ze slávek. Omáčka musí být tekutá tak, aby se nelepila při ponoření na mušli, ale zároveň jí dala chuť. Pravé belgické hranolky připravíme tak, že hranolkovačem nakrájíme veklé hranole a dáme smažit do fritézy asi na pět minut. Poté je vyndáme a necháme okapat a uschnout. Před podáváním je opět ponoříme do oleje a necháme dojít asi 3 minuty, až hranolky začnou zlátnout.

Čekankové puky rozebereme na drobné lístečky, dáme do misky, najemno nakrájenou nivou zasypeme, přidáme vlašské ořechy a zalijeme zálivkou z octa a olivového oleje. Navrch salátu přidáme podle chuti smetanu a ozdobíme bazalkou.

http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruselske-slavky-hranolky-cekankovy-salat

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


pět − 1 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.