reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brynzové halušky se zelím a s uzeným

  • 1 kg brambor
  • 1 vejce
  • sůl
  • asi 200 g polohrubé mouky
  • 1/4 kg brynzy
  • 150 g uzené slaniny

Syrové brambory nastrouháme, slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, osolíme a přidáme tolik mouky, abychom získali těsto o něco hustší, než je bramborová kaše. Poté si těsto přendáme na prkýnko a nožem z něj trháme
drobné kousky, které rovnou vhazujeme do osolené vařící vody. Dobře je promícháme, aby se nepřichytily ke dnu, a uvaříme. Scezené halušky promícháme se slaninou, přidáme k nim brynzu, dost rozškvařeného horkého špeku, pokrájené kysané zelí nebo na kostičky nakrájené uzené maso a zamícháme.

Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/ct_Zuzka_Belohorcova.pdf

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.