reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pravá slovenská kapustnica à la Zuzka

  • 2 sáčky kysaného zelí
  • 400 g uzených žeber
  • 1 klobása (nejlépe pikantní)
  • 2 střední brambory
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • trocha sušených hub
  • mouka
  • kmín
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • majoránka
  • mletá sladká paprika
  • 40 g mouky
  • voda

Uzená žebra vaříme ve vodě doměkka, uvařená vyjmeme a do vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu. Přilijeme vodu do 3/4 hrnce. Vše vaříme doměkka, zhruba v polovině vaření přidáme houby a
veškeré koření, včetně špetky soli. Z žeber obereme uvařené maso, které nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na oleji zpěníme cibuli, restujeme ji dozlatova a nakonec k ní přidáme nakrájené maso. Vše chvíli restujeme a nakonec směs přidáme do polévky, která je již téměř uvařená. Vše ještě chvíli vaříme a nakonec jemně zahustíme moukou s trochou vody. Vaříme ještě asi 10 minut, poté polévku vypneme, dochutíme utřeným česnekem a případně přisolíme.
Pozor na solení, jelikož uzená žebra jsou již slaná.

Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/ct_Zuzka_Belohorcova.pdf

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.