- hladká mouka 1 kg
- vejce 2 ks
- velký bílý jogur
- máslo 250 g
- pudink 3 kusy
- mléko 1 l
- větší jablka 6 kusů
- cukr 5 lžic
- olej
Domácí lístkové těsto připravíme z hladké mouky a celého másla. Do těsta přidáme jogurt a vejce a obvyklým způsobem vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici 24 hodin. Rozpůlíme je a první vyválenou půlkou vyložíme vymazaný plech.
Uvaříme v litru mléka pudink a přidáme pět lžic cukru. Pudink musí být hustý. Nalijeme ho na již připravený plát těsta a rozetřeme. Nastrouháme jablka, naklademe je na pudink a pocukrujeme. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme vajíčkem a pečeme dozlatova při 200 stupních.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/buchta-z-listkoveho-testa-pudinku-jablek [On-line 14.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář