reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Buchtičky s jablky a vinnou pěnou

na buchtičky s jablky:

  • 600 g hladké mouky
    25 g droždí
    350 ml mléka
    75 g cukru krystal
    125 g másla
    4 žloutky
    citron
    špetka soli

na náplň:

  • cca 4 jablka
    cukr krystal dle chuti
    skořice

na vymazání:

  • olej

na pomašlování:

  • 50 g másla
    50 ml rumu

na vinnou pěnu:

  • 0,25 l bílého vína
    12 žloutků
    cukr krystal dle chuti

Z droždí, třetiny vlažného mléka a pár lžic mouky vytvoříme kvásek. Zlehka na něj navrstvíme zbylou mouku, špetku soli, cukr, povolené máslo, žloutky a kůru z citronu, a až kvásek po stranách vyběhne nahoru, vypracujeme za postupného přilévání zbytku mléka vláčné těsto. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky, a do nich zabalíme trochu nastrouhaných jablek, která jsme smíchali s cukrem a skořicí. Aby se buchtičky nespekly, namáčíme je celé do oleje na dně pekáčku, do kterého je pak vyskládáme jednu vedle druhé a necháme v teple asi 20 minut vykynout. Při 170°C upečeme buchtičky do zlatova, ještě za horka je pomašlujeme směsí rozpuštěného másla a rumu, a podáváme přelité vinnou pěnou, kterou připravíme podle jednoduchého postupu: Víno, žloutky a cukr nad párou šleháme tak dlouho, dokud nevznikne lehká pěna.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/328-buchticky-s-jablky-a-vinnou-penou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.