reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Buchty s náplní z aronie, mišpulí a rakytníku

Potřebujeme:

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 0,1 kg polohrubé mouky
  • 0,1 kg cukru krupice
  • 80 g vepřového sádla
  • 3 vejce
  • 1 vařenou bramboru
  • 0,25 l vlažného mléka
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • šťávu z ½ citronu
  • ½ lžičky soli
  • máslo na potření buchet
  • 1 lžíci rumu na potření buchet

Připravíme v teple drožďový kvásek (droždí, lžička cukru, lžíce mléka, lžíce mouky). Smícháme všechny ostatní suroviny, ke kterým přidáme vykynutý kvásek. Těsto dobře propracujeme a dáme pod utěrkou na hodinu kynout. Z vykynutého těsta děláme buchty: buď na pomoučeném válu vyválíme plát a z něj vykrajujeme čtverce, nebo lžící oddělujeme porce těsta a vytvarujeme buchty přímo v ruce. Buchty plníme aroniovou, mišpulovou a rakytníkovou marmeládou.
Každou buchtu pomašlujeme rozpuštěným máslem a ukládáme do vymaštěné formy jednu vedle druhé. Před pečením se buchty nechají ještě 30 minut kynout, potom se lehce potřou rozpuštěným máslem. Buchty se v troubě pečou obvykle 30 minut při 160°C.
Po upečení se potřou zbytkem rozpuštěného másla smíchaného s rumem. Vychladlé buchty se posypou moučkovým cukrem.

Zdroj: Buchty s náplní z aronie, mišpulí a rakytníku; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/buchty-s-naplni-z-aronie-mispuli-a-rakytniku.html [On-line 09.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.