reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bugatsa

Suroviny

  • mléko 4 hrnky
  • máslo 1/2 hrnku
  • dětská krupička 1/2 hrnku
  • cukr 1/2 hrnku
  • vejce 2 ks
  • žloutek 2 ks
  • vanilkový cukr
  • vanilkový pudink 1 lžíce
  • listové těsto

Mléko zahřejeme k varu a v trošce rozmícháme vanilkový pudink. Polovičku másla rozpustíme, přisypeme krupičku a asi čtyři minuty mícháme. Do mléka přidáme cukr s vanilkovým cukrem a krupičku, pilně mícháme, můžeme si pomoci ponorným mixerem. Uvaříme hustou kaši, necháme ji trochu vychladnout a přidáme rozmíchaná vajíčka se žloutky (jde o to, aby se vejce nesrazila).

Na máslem vymazaný plech dáme jeden tenký plát listového těsta, nalijeme krém a zakryjeme druhým plátem těsta. Nožem lehce nařízneme porce, ale nedokrojíme! Polijeme zbytkem másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 30 minut. Bugatsa se podává vlažná a pocukrovaná se skořicí.

Zdroj: Bugatsa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bugatsa  [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.