reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bylinkovo-hořčičné brambory

Suroviny:

  • 125 g změklého másla
  • sůl
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • malá hrst sekaných bylinek (pažitka, petrželka, čerstvý tymián, estragon, oregano, kopr, klidně i divoké byliny jako žebříček či bršlice – dle chuti a sezony)
  • 600 g brambor
  • špetka celého kmínu

Několik hodin předem si připravte bylinkové máslo: změklé máslo v misce utřete a promíchejte se solí, hořčicí a bylinkami. Položte je na čtverec folie, vytvarujte váleček o průměru cca 3 cm a zabalte a utáhněte konce. Dejte ztuhnout do chladničky. Při podávání pak z válečku odkrajujte jednotlivá kolečka – plátky.

Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte v osolené a okmínované vodě, podle typu brambor doměkka. Uvařené brambory slijte, mírně rozšťouchejte, tak aby zůstaly větší hrudky. Na horké brambory položte plátek až dva bylinkového másla.

Zdroj: Bylinkovo-hořčičné brambory; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-predvanocni-nalada   [On-line 11.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.