reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami

Suroviny:

  • 70 g hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 8 filetů pstruha
  • 5 lžic přepuštěného másla (pokud nemáte, použijte olivový olej)
  • 1 lžíce čerstvého másla
  • 50 g plátků mandlí
  • K podávání:
  • najemno nasekaná hladkolistá petržel
  • klínky citronu

Mandle si opražte na pánvi nasucho a odložte stranou. Hladkou mouku si promíchejte s paprikou, kmínem a solí. Na pánvi si rozehřejte přepuštěné máslo. Filety obalte v moučné směsi. Takto připravené filety opékejte na pánvi z každé strany jen cca 2 minuty a nechte ještě cca 2 minuty prohřát, jen aby se máslo rozpustilo a mandle zkřehly. Při servírování vyndejte na talíře filety. Na každý dejte trošku čerstvého nebo bylinkového (který budeme dávat?) a opražené mandle. Příprava je velmi rychlá, a tak přílohu, v tomto případě bylinkovo-hořčičné brambory, mějte přichystanou předem, aby byla rovnou připravena k podávání. Stejně jako řezy citronu, kterými ozdobíte talíř a každý si sám svou rybu pokape (pokud byste to udělali předem, zbytečně narušíte křupavost moučné krusty na rybě).

Tip: Pokud jste nekoupili hotové filety, připravte si je z čerstvých vykuchaných a očištěných pstruhů – položte pstruha na bok a hned za žábry udělejte šikmý řez, pak veďte řez na hřbetu podél celé páteře od hlavy k ocasu a ostrým nožem odřízněte filet podél kostí směrem dolů – nožem vlastně kopírujete kosti. Pak pstruha otočte a odřízněte i druhý filet a oba filety začistěte, odřízněte proužek s tukem na břiše. Jemně je prohmatejte a odstraňte případné zapomenuté kůstky.

Zdroj: Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-predvanocni-nalada   [On-line 11.12.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ sedm = 14


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.