reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami

Suroviny:

  • 3 banány, oloupané a na kolečka
  • 2 granátová jablka
  • kiwi
  • mandarinka
  • 500 ml kysané smetany
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 7 lžic ovesných vloček
  • 1 lžička mletého zázvoru

Ovoce oloupejte, očistěte, pokrájejte a smíchejte se smetanou a medem a nechte odpočívat v chladničce.

Mezitím si připravte posyp: Na pánvi rozpusťte máslo, nasypte do něj cukr. Přidejte ovesné vločky a zázvor, promíchejte a nechte vločky zkaramelizovat. Hotové jsou, když mají středně hnědou barvu, jsou křupavé a mají oříškovou chuť. Nechte je vychladnout (viz tip).

Vychlazenou ovocnou směs rozdělte do pohárů a těsně před podáváním posypejte křupavou směsí.

Tip: Zkaramelizované vločky nechte vychladnout klidně v pánvi nebo je přesypte na pečícím papír a rozložte je. Ale pokud v pánvi zůstalo přebytečné máslo, přesypte vločky na složenou papírovou utěrku.

Pro více osob je dělejte stejným způsobem, ale v troubě na plechu při 180C.

Vyzkoušejte různé druhy vloček, k našim oblíbeným patří špaldové, pohankové, ovesné, ječné, rýžové a podobně. Koupíte je v prodejnách zdravé výživy, někde je mají i vážené, takže si můžete koupit zkraje jen trošku a postupně zjišťovat, která kombinace vám chutná.

Zdroj: Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-predvanocni-nalada   [On-line 11.12.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 7 = devět


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.