Suroviny
- římský salát 1 ks
- bageta 1 ks
- majonéza 1 vanička
- smetana 1 kelímek
- parmazán v celku 50 g
- ančovičky 3 ks
- limetka 1 ks
- cukr
- limetka
- olivový olej 1-2 lžíce
- sůl
- pepř
- větší kuřecí prso (nemusí být) 1 ks
Římský salát opláchneme, natrháme nebo nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Poté si v menší misce připravíme dresink. Smícháme majonézu s nastrouhaným parmazánem, přidáme případně smetanu na zředění dresinku a nakrájené ančovičky – stačí asi tři kousky, mají výraznou chuť. Poté dresink ochutíme solí, pepřem a zakápneme limetkou. Osušený salát pořádně promícháme s dresinkem, musí ho být dostatek, aby listy celý „obalil“.
Na troše olivového oleje osmahneme kostičky bagety a můžeme přidat nějakou čerstvou bylinku, co máme k dispozici. Následně salát posypeme krutonky a navrch dáme pár hoblinek parmazánu.
Pokud děláme Caesar salát s kuřecím prsem, tak si ho vcelku osolíme, opepříme a celé pomalu osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Hotové maso si dáme stranou a necháme trošku vychladnout. Následně nakrájíme na tenké plátky a po úplném vychladnutí dáme kuřecí navrch salátu společně s krutony a parmazánem.
Zdroj: Caesar salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caesar-salat-5 [On-line 15.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář