reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Caesar salát

Suroviny

  • římský salát 1 ks
  • bageta 1 ks
  • majonéza 1 vanička
  • smetana 1 kelímek
  • parmazán v celku 50 g
  • ančovičky 3 ks
  • limetka 1 ks
  • cukr
  • limetka
  • olivový olej 1-2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • větší kuřecí prso (nemusí být) 1 ks

Římský salát opláchneme, natrháme nebo nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Poté si v menší misce připravíme dresink. Smícháme majonézu s nastrouhaným parmazánem, přidáme případně smetanu na zředění dresinku a nakrájené ančovičky – stačí asi tři kousky, mají výraznou chuť. Poté dresink ochutíme solí, pepřem a zakápneme limetkou. Osušený salát pořádně promícháme s dresinkem, musí ho být dostatek, aby listy celý „obalil“.

Na troše olivového oleje osmahneme kostičky bagety a můžeme přidat nějakou čerstvou bylinku, co máme k dispozici. Následně salát posypeme krutonky a navrch dáme pár hoblinek parmazánu.

Pokud děláme Caesar salát s kuřecím prsem, tak si ho vcelku osolíme, opepříme a celé pomalu osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Hotové maso si dáme stranou a necháme trošku vychladnout. Následně nakrájíme na tenké plátky a po úplném vychladnutí dáme kuřecí navrch salátu společně s krutony a parmazánem.

Zdroj: Caesar salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caesar-salat-5  [On-line 15.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.