reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka s jablky a pomerančem provoněná skořicí

Suroviny

  • dýně Hokkaidó (nebo máslová) 1 ks
  • jablko 2 ks
  • pomeranč 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • cibule 1 ks
  • smetana 1 kelímek
  • skořice
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • trochu olivového oleje

Dýni oloupeme, vydlabeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy, které lehce osmahneme na troše oleje s jemně nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájenou mrkev a oloupaná nakrájená jablka. Vše podlijeme a necháme společně povařit a změknout. Přidáme na kolečka nakrájený pomeranč a špetku skořice.

Když je směs dostatečně provařená a změklá, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Osolíme a opepříme a navrch můžeme přidat špetku chilli.

Zdroj: Dýňová polévka s jablky a pomerančem provoněná skořicí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-s-jablky-pomerancem-provonena-skorici  [On-line 15.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.