reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

California suši

na ochucenou rýži:

  • 250 g krátkozrnné rýže
    500 ml vody
    2 lžíce rýžového octa
    1 lžíce cukru
    1 lžička soli

na doplnění:

  • sezamová semínka
    sušené mořské řasy
    majonéza
    krabí tyčinky
    avokádo
    pažitka
    wasabi

na zabalení:

  • potravinářská fólie

Krátkozrnnou rýži, určenou pro přípravu suši, řádně propláchneme a uvaříme do měkka. Vsypeme ji do větší mísy, rozprostřeme po stěnách a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Mezitím si připravíme nálev z rýžového octa, cukru a soli, který do rýže vmícháme tak, abychom ji nerozmačkali a také v ní nezůstaly hrudky. Výsledná chuť rýže by měla být lehce sladko-slano-kyselá.
Rohož překryjeme potravinářskou fólií, kterou posypeme černým či bílým sezamem. Na něj naneseme vrstvu ochucené rýže, položíme plátek sušených mořských řas, jehož velikost upravíme, a zlehka ho potřeme majonézou. Do středu klademe krabí tyčinky, plátky avokáda a pažitku. Na závěr do majonézy vetřeme podle chuti wasabi a uděláme pevnou rolku, případně můžeme tvarovat i hranolek.
Nakrájíme těsně před podáváním.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/68-california-susi/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.