Potřebujeme:
- 500 g filetů z candáta
- 3 velké žampiony portobello
- 3 šalotky
- olej
- 3 lžíce másla
- 1 citron
- 100 ml bílého vína
- 150 ml drůbežího vývaru
- 2 lžíce sekané petrželky
- mletý bílý pepř
- sůl
Osušené porce candáta osolíme a opepříme bílým pepřem. Na 2 lžících másla necháme zesklovatět kroužky šalotky, vsypeme petrželku, přidáme plátky oloupaných hub a nakonec porce candáta. Zalijeme bílým vínem. Dusíme čtvrt hodiny pod pokličkou. Poté porce ryby vyndáme, dáme na teplý talíř a uchováme v teple. Do pánve přilijeme citronovou šťávu, vývar a lžíci másla. Porce candáta podáváme s vinnou omáčkou a plátky bílého chleba.
Zdroj: Candát na houbách; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/candat-na-houbach.html [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář