reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Candát na houbách

Potřebujeme:

  • 500 g filetů z candáta
  • 3 velké žampiony portobello
  • 3 šalotky
  • olej
  • 3 lžíce másla
  • 1 citron
  • 100 ml bílého vína
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Osušené porce candáta osolíme a opepříme bílým pepřem. Na 2 lžících másla necháme zesklovatět kroužky šalotky, vsypeme petrželku, přidáme plátky oloupaných hub a nakonec porce candáta. Zalijeme bílým vínem. Dusíme čtvrt hodiny pod pokličkou. Poté porce ryby vyndáme, dáme na teplý talíř a uchováme v teple. Do pánve přilijeme citronovou šťávu, vývar a lžíci másla. Porce candáta podáváme s vinnou omáčkou a plátky bílého chleba.

Zdroj: Candát na houbách; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/candat-na-houbach.html [On-line 13.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.