reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minestrone s quinoou a cizrnou

Potřebujeme:

  • 1 l zeleninového vývaru,
  • ½ hrnku quinoi,
  • 2 konzervy sekaných rajčat,
  • 1 hrnek vařené nebo konzervované cizrny,
  • 1 hrnek mražených zelených fazolek,
  • ¼ kapusty,
  • 1 menší cuketu,
  • 3 mrkve (nakrájet na kolečka),
  • 1 necelý pórek,
  • 3 stonky řapíkatého celeru,
  • 3 stroužky česneku,
  • 1 cibuli,
  • kousek chilli papričky,
  • hladkolistou petržel,
  • parmezán,
  • sušený tymián, sušené oregano,
  • sůl, pepř, bobkový list,
  • olivový olej

V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer a pórek. Česnek nakrájíme na plátky a též vhodíme do hrnce. Osolíme, opepříme a zeleninu opékáme asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na čtvrt kolečka a spolu s fazolkami a cizrnou přidáme do hrnce. Pokračujeme bylinkami – bobkovým listem, tymiánem, oreganem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Vmícháme quinou, sekaná rajčata, zeleninový vývar, zamícháme a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec z polévky odstraníme bobkový list a na talíři zdobíme nasekanou petrželkou a strouhaným parmezánem.

Zdroj: Minestrone s quinoou a cizrnou; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/minestrone-s-quinoou-a-cizrnou-11-5-2015.html [On-line 13.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.