- filet z candáta
bílé víno
sůl
bílý pepř
máslo
na zeleninu julienne:
- mrkev
celer
petržel
vinný ocet
cukr
celý černý pepř
bobkový list
nové koření
olivový olej
mletý bílý pepř
sůl
na omáčku s koprem:
- majonéza
kopr
bílé víno
cukr
sůl
bílý pepř
Nejdříve si připravíme zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povaříme ve vodě s trochou soli, cukru, octa, pár kuličkami černého pepře, nového koření a několika bobkovými listy do poloměkka. Poté slijeme, vybereme koření a zeleninu dochutíme octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela a dáme do lednice.
Než se zelenina vychladí, naložíme si candáta: filet nakrájíme na menší porce. Z obou stran je zlehka osolíme a opepříme, zakapeme vínem a necháme krátce marinovat. Před podáváním ho opečeme na másle a podáváme se zeleninou julienne a omáčkou s koprem, kterou připravíme z majonézy, nasekaného kopru, trochy vína, cukru, soli a pepře. Na talíři dozdobíme listem salátu.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/189-candat-se-zeleninou-julienne-a-omackou-s-koprem/
Poslední tip, trik či komentář