- filet z candáta
 bílé víno
 sůl
 bílý pepř
 máslo
na zeleninu julienne:
- mrkev
 celer
 petržel
 vinný ocet
 cukr
 celý černý pepř
 bobkový list
 nové koření
 olivový olej
 mletý bílý pepř
 sůl
na omáčku s koprem:
- majonéza
 kopr
 bílé víno
 cukr
 sůl
 bílý pepř
Nejdříve si připravíme zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povaříme ve vodě s trochou soli, cukru, octa, pár kuličkami černého pepře, nového koření a několika bobkovými listy do poloměkka. Poté slijeme, vybereme koření a zeleninu dochutíme octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela a dáme do lednice.
Než se zelenina vychladí, naložíme si candáta: filet nakrájíme na menší porce. Z obou stran je zlehka osolíme a opepříme, zakapeme vínem a necháme krátce marinovat. Před podáváním ho opečeme na másle a podáváme se zeleninou julienne a omáčkou s koprem, kterou připravíme z majonézy, nasekaného kopru, trochy vína, cukru, soli a pepře. Na talíři dozdobíme listem salátu.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/189-candat-se-zeleninou-julienne-a-omackou-s-koprem/


Poslední tip, trik či komentář