reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Millefoglie s malinovou omáčkou a ovocem

  • 0,5 kg listového těsta
    1 dcl smetany
    vanilkový cukr

na krém:

  • 250 g mascarpone
    60 g cukru moučky
    1 žloutek
    75 ml šlehačky

na malinovou omáčku:

  • 0,5 l červeného vína
    125 g malin

na ozdobení:

  • čerstvé ovoce
    máta nebo meduňka

Tenký plát listového těsta pomašlujeme smetanou a posypeme vanilkovým cukrem. Vykrájíme z něj čtverečky, které dáme péct na 220 stupňů 10 až 15 minut dozlatova. Po vychladnutí je rozloupneme na poloviny a vzniklé plátky na talíři vrstvíme na sebe a prokládáme je ovocem a krémem z vyšlehaného mascarpone s cukrem a žloutky, který zlehčíme šlehačkou. Talíř ozdobíme svým oblíbeným ovocem a omáčkou, jejíž příprava je jednoduchá: do červeného vína zavaříme čerstvé nebo mražené maliny, propasírujeme je přes sítko a vzniklou omáčku vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. A pokud přidáme ještě snítku máty, bude tento lahodný dezert lahoditi oku.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/196-millefoglie-s-malinovou-omackou-a-ovocem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.