reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Candát se zeleninou julienne a omáčkou s koprem

  • filet z candáta
    bílé víno
    sůl
    bílý pepř
    máslo

na zeleninu julienne:

  • mrkev
    celer
    petržel
    vinný ocet
    cukr
    celý černý pepř
    bobkový list
    nové koření
    olivový olej
    mletý bílý pepř
    sůl

na omáčku s koprem:

  • majonéza
    kopr
    bílé víno
    cukr
    sůl
    bílý pepř

Nejdříve si připravíme zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povaříme ve vodě s trochou soli, cukru, octa, pár kuličkami černého pepře, nového koření a několika bobkovými listy do poloměkka. Poté slijeme, vybereme koření a zeleninu dochutíme octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela a dáme do lednice.
Než se zelenina vychladí, naložíme si candáta: filet nakrájíme na menší porce. Z obou stran je zlehka osolíme a opepříme, zakapeme vínem a necháme krátce marinovat. Před podáváním ho opečeme na másle a podáváme se zeleninou julienne a omáčkou s koprem, kterou připravíme z majonézy, nasekaného kopru, trochy vína, cukru, soli a pepře. Na talíři dozdobíme listem salátu.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/189-candat-se-zeleninou-julienne-a-omackou-s-koprem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.